Milli İstihbarat Akademisine yüksek lisans başvuruları başladı: Yaş sınırı şartı bulunmuyor

Milli İstihbarat Akademisi’nden Açıklama: Türkiye’nin İhtiyaçlarına Yanıt Verecek Nitelikli Bir İstihbarat Topluluğu Oluşturuluyor

MİA’dan yapılan açıklamaya göre, çok kutuplu bir dünyada şekillenen yeni güvenlik ortamında, Türkiye’nin özgün ihtiyaçlarına yanıt verecek nitelikli bir istihbarat topluluğu oluşturmayı hedefleyen Milli İstihbarat Akademisi, istihbarat ve güvenlik alanında bilimsel araştırmalar yürütmek, analitik düşünceyi teşvik etmek ve stratejik vizyon geliştirecek kadroları yetiştirmek amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Açılışı 6 Ocak 2024’te duyurulan ve 16 Eylül 2024 itibarıyla lisansüstü programlarında ders başı yapan Milli İstihbarat Akademisi, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı güz dönemi lisansüstü programları için de başvuru sürecini başlattı.

Adaylar, bugünden itibaren 10 Haziran’a kadar İstihbarat ve Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü bünyesindeki üç farklı tezli yüksek lisans programına başvurabilecek.

Başvurular, “basvuru.mia.edu.tr” adresi üzerinden çevrim içi olarak alınacak. Adaylar programlara ilişkin kontenjan, başvuru şartları ve değerlendirme süreçlerine dair ayrıntılı bilgilere akademinin internet sitesinden ulaşabilecek.

Yaş Sınırı Olmaksızın Başvurular Kabul Ediliyor

Geçen yıl sadece İstihbarat Çalışmaları ile Güvenlik Çalışmaları programlarına başvuru alınırken, bu yıl ilk kez Bölge Çalışmaları tezli yüksek lisans programı için de başvurular kabul edilecek.

Her bir tezli yüksek lisans programı için 15 kişilik kontenjan bulunmaktadır. Başvurular sırasında mezun olunan program kısıtlaması aranmamaktadır. Adaylar yazılı bilimsel sınav ve sözlü mülakat sınavlarına tabi tutulacak ve alanla ilgili yeterlilikleri, analitik düşünme ve yazım yetenekleri değerlendirilecektir.

Programlara başvururken yaş sınırı aranmamaktadır.

Sadece Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarına Açık

Milli İstihbarat Akademisi lisansüstü programlarına sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvurabilmektedir.

Başvuru yapacak adayların en az 4 yıllık bir lisans programından mezun veya mezun adayı olmaları gerekmektedir. Lisans mezuniyet not ortalamasının 4 üzerinden en az 2,50 ya da 100 üzerinden 65 olması, ayrıca ALES’ten en az 75 puan alınması şartı aranmaktadır.

Bölge Çalışmaları tezli yüksek lisans programına başvurabilmek için ALES’ten en az 70 puan (GRE/GMAT için muadili) gerekmektedir.

Adayların İngilizce YDS ya da e-YDS’den en az 80 veya ÖSYM tarafından kabul edilen uluslararası İngilizce sınavlarından en az bu puanda bir puan almaları gerekmektedir.

Bölge Çalışmaları tezli yüksek lisans programı için de İngilizce, Fransızca, Rusça, Arapça veya Farsça YDS ya da E-YDS’den en az 70 veya ÖSYM tarafından kabul edilen uluslararası sınavlardan en az bu puanda bir puan alınması gerekmektedir.

Adaylardan programlara başvururken bir niyet mektubu da sunmaları istenmektedir.

Asgari şartları karşılayan adaylar, yazılı bilimsel sınav ve mülakat sınavlarına girecektir. Adaylar arasında ağırlıklı puan hesaplamasına göre en yüksek puanı alan ilk 15 öğrenci, programa asil olarak kayıt hakkı kazanacaktır.

Bilimsel yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların listesi 16 Haziran’da açıklanacak ve nihai sonuçlar 16 Temmuz’da duyurulacaktır.

Related Posts

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT YERLERİ 2025 SORGULAMA EKRANI || MEB 15 bin sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri belli oldu mu 2025, nereden öğrenilir?

Millî Eğitim Bakanlığınca, 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar açıklandı. Şimdi ise gözler sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri duyurusun çevrildi. Sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere ilan edilen alanlardaki kadrolara başvuran ve başvuruları onaylananlardan, her alan için KPSS puan üstünlüğüne göre belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday sözlü sınava alınacak. Peki, MEB 15 bin sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri belli oldu mu 2025, nereden öğrenilir? İşte detaylar….

Göbeklitepe’den Karahantepe’ye: Neolitik tarih, Taş Tepeler Projesi’yle yeniden yazılıyor

Göbeklitepe’den Karahantepe’ye: Neolitik tarih, Taş Tepeler Projesi’yle yeniden yazılıyor

Eskişehir’de 5 bin yıllık ekmek gün yüzüne çıktı!

Malzemeleri laboratuvarda belirlendi, yeniden üretildi, satışa sunulacak

SON DEPREMLER 20 MAYIS 2025 AFAD VE KANDİLLİ: Ege ve Marmara’da deprem! Son deprem ne zaman, nerede, kaç büyüklüğünde oldu?

Son dakika depremler listesi AFAD ve Kandilli verileri ile güncelleniyor. Kandilli ve AFAD son depremler 20 Mayıs listesi en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Hemen belirtelim ki son olarak saat 06.54’te İstanbul Büyükçekmece açıklarında (Marmara Denizi) 2.6 büyüklüğünde ve saat 06.55’te Muğla Marmaris açıklarında 2.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaşanan depremler sonrasında ise gözler “Son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu?” sorusunun cevabına çevrildi. Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu? İşte merak edilip araştırılan sorunun cevabı…

2025 İOKBS bursluluk sınav sonuçları açıklandı mı? Bursluluk sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

İOKBS uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5, 6, 7, 8’inci sınıfla beraber hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yapılıyor. Peki, Bursluluk sınav sonuçları açıklandı mı? Bursluluk sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

Şam’da ‘Türkiye-Suriye Üniversitesi’ kurulacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar; Şam’da ‘Türkiye-Suriye Üniversitesi’ kurulacağını duyurdu.