TÜSEDAD, sıcak süt tavsiye fiyatının 21 lira olmasını istedi

TÜSEDAD: Sıcak Çiğ Süt Tavsiye Fiyatı En Az 21 Lira Olmalı

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (TÜSEDAD), Ulusal Süt Konseyi (USK) tarafından sıcak çiğ süt için tavsiye edilecek fiyatın 1 Temmuz’dan itibaren en az 21 lira olması gerektiğini açıkladı.

TÜSEDAD’ın yaptığı açıklamada, tarım sektörünün sadece birincil üretimle sınırlı olmadığı, ekonominin her alanını besleyen temel bir sektör olduğuna vurgu yapıldı. Ayrıca, süt üretimi ve hayvancılık sektörünün birçok alt sektörle doğrudan bağlantılı olduğu belirtilerek, bu sektörler arasında gıda sanayi, yem sanayi, veterinerlik hizmetleri, ilaç ve aşı üretimi, makine ve ekipman imalatı, lojistik ve soğuk zincir taşımacılığı, perakende, dış ticaret, enerji ve finans gibi alanlar öne çıkarıldı.

“Ayrıca süt üreten çiftçiler, yalnızca hayvan yetiştiricisi değil, aynı zamanda bitkisel üretimin de doğrudan aktörleridir. Bu nedenle, süt üretiminin sekteye uğraması sadece çiftçiyi değil; gıda güvenliğini, sanayi kapasitesini, istihdamı, tüketici erişimini ve kırsal refahı doğrudan etkiler.” ifadelerine yer verilen açıklamada, sıcak çiğ süt için tavsiye fiyatının 3 ayda bir güncellenerek USK tarafından açıklanması gerektiği belirtildi.

“1 Temmuz 2025 itibarıyla yüzde 3,6 yağ ve 3,2 protein içeren sıcak çiğ süt için Ulusal Süt Konseyi tarafından tavsiye edilecek fiyatın en az 21 TL/litre + soğutma ve hizmet bedeli olarak belirlenmesini talep ediyoruz.” şeklinde bir talebe yer verilen açıklamada, bu fiyatın artan maliyetleri karşılayabilecek düzeyde olması gerektiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, önerilen fiyatın üreticinin ayakta kalmasını, sanayicinin hammaddeye erişimini ve tüketicinin yerli ve güvenli süt ürünlerine ulaşımını sağlamak adına önemli bir denge olduğu vurgulandı. Bu adımın, üreticinin umutlarını ve motivasyonunu koruyabileceği gibi ülkenin gıda zincirini güçlendirecek nitelikte olduğu belirtildi.

Related Posts

Emekli aylığından daha fazla getirisi var!

Türkiye ekonomisinde belirsizlik ve yüksek enflasyon etkisi sürerken, yatırımda en doğru aracın ne olabileceği araştırılıyor. Son zamanlarda yüksek faiz ortamında mevduat getirisi dikkat çekiyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 24 Temmuz …

Rakamlar revize edildi: Akaryakıt fiyatlarına zam yolda!

Petrol fiyatlarındaki hareketlilik akaryakıt piyasasını yeniden etkiledi. Motorin grubunda beklenen fiyat artışı geri çekilirken, benzin tarafında herhangi bir değişiklik öngörülmüyor. Güncellemelerin nedeni uluslararası gelişmelere bağlanıyor.

ATM’lerde yeni dönem: Bankaların büyük değişikliği bugün başladı!

Bankalar 2025 yılında ATM para yatırma limitlerinde güncellemeye gitti. Yeni düzenlemeler, müşterilerin işlem güvenliği ve hızını artırmayı hedefliyor. Kullanıcıların işlem öncesi limitleri kontrol etmeleri önem taşıyor.

ATM’ye para yatırma limitleri güncellendi

ATM’ye para yatırma limitleri güncellendi

Teknoloji devi birkaç bin kişiyi daha işten çıkaracağını duyurdu

Microsoft, yaptığı açıklamada, mayıs ayındaki ilk dalganın ardından birkaç bin kişiyi daha işten çıkaracağını ve ayrıca bazı hiyerarşik seviyelerde de azalmalar olacağını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, “Bu, iş gücünün yüzde dördünden daha az …

Fenerbahçe güldürdü, Kurultay davası coşturdu!

Borsa İstanbul’da geçtiğimiz hafta yatırımcılar için nasıl geçti? Borsada kazandıran ve kaybettiren hisseler merak ediliyor. İşte Borsa İstanbul’un geçen haftası… CHP’nin Kurultay davasının görültüğü gün yükselişe geçen BIST 100 endeksi, 19 Mart …