Altında ani yükseliş: Son bir haftanın zirvesinde!

ABD’nin ekonomik durumundaki belirsizlikler ve Fed yetkililerinin tarifelerin enflasyonist baskıları artırabileceği endişeleri, yatırımcıları riskli varlıklardan uzaklaşmaya yönlendiriyor. Analistler, dolar endeksindeki zayıflamanın ve küresel risk unsurlarının ön plana çıkmasının güvenli liman varlıklara olan ilgiyi desteklediğini belirtti.

ALTIN TALEBİ ARTIYOR

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan belirsizlik ortamında yatırımcıların güvenli liman arayışında altına olan ilgileri arttı. Bu durum, ons altın fiyatını 3320 dolara taşıyarak 1 haftanın en yüksek seviyesine çıkardı. Şu anda ons altın, %0,70 artışla 3312 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ons altın için bugün direnç seviyesini 3322 dolar olarak gösteriyor. Bu seviyenin aşılması durumunda yeni hedefin 3337-3351 dolar aralığı olabileceği belirtiliyor. Destek seviyeleri ise 3251 ve 3206 dolar olarak belirlenmiş durumda.

DOLARIN ZAYIFLAMASI ALTIN İÇİN AVANTAJ

Marex analisti Edward Meir, “Moody’s’in not indirimi ve Trump’ın vergi tasarısına yönelik şüpheciliğin doları zayıflatmaya devam etmesiyle genel dolar endeksi son 24 saat içinde bir tam puandan fazla değer kaybetti” diyerek bu durumun altın için olumlu olduğunu vurguladı.

KCM Trade Baş Piyasa Analisti Tim Waterer da “Orta ve uzun vadede, altının daha fazla yükselmesi tercih ediliyor, ancak herhangi bir olumlu ticaret anlaşması ön plana çıkarsa bu, altının 3.500 dolar seviyesini geri alma girişiminde bir engel olabilir” şeklinde konuştu.

GRAM ALTIN YÜKSELİŞTE

Gram altının fiyatı, güne yükselişle başladı ve şu anda %0,9 artışla 4 bin 146 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı zamanda gram altın, bugün içerisinde 4 bin 150 liraya kadar yükselerek bir haftanın en yüksek seviyesini gördü. Bu sırada çeyrek altın 6 bin 883 liradan, cumhuriyet altını ise 27 bin 426 liradan alıcı buluyor.

Dün ons fiyatındaki yükselişe paralel olarak değer kazanan gram altın, günü %1,9 artışla 4 bin 107 liradan tamamlamıştı.

Related Posts

Uluslararası Çay Günü’nde uyarı: İklim krizi Türkiye’nin çay üretimini nasıl etkiliyor?

Birleşmiş Milletler, çayın kültürel ve ekonomik önemine dikkat çekmek amacıyla 21 Mayıs’ı Uluslararası Çay Günü ilan etti. Çay, milyonlarca insanın geçim kaynağı olmayı sürdürüyor. Ancak iklim krizi, üretim üzerinde ciddi tehditler oluşturuyor.

Konya’da içme suyu tehlikesi! Barajlarda doluluk oranı alarmı

Son 15 yılın en kurak kış mevsimini geçiren Türkiye’nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya Ovası’nda, barajların doluluk oranı alarm vermeye başladı. Kente içme suyu sağlayan barajlardaki doluluk oranları dikkat çekti. Altınapa Barajı’nda 2023 yılının …

Barış görüşmeleri borsa işlemlerine yansıdı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi dün akşamki kapanışa göre 127,06 puan arttı. BIST 100 toplam işlem hacmi 107,4 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 3,08, holding endeksi yüzde 2,22 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran …

Konut satışlarında tüm zamanların rekoru kırıldı

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) nisan ayına ilişkin konut satış istatistiklerine göre, Türkiye genelinde konut satışları nisandan geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 56,6 artarak 118 bin 359 oldu. Bu rakam tüm zamanların en yüksek ikinci nisan …

ABD’li şirketten korkutan ekonomi mesajı

ABD’li perakende devi Walmart, Çin’den gelen ürünlere yönelik yüksek gümrük vergilerinin fiyat artışına yol açabileceği uyarısında bulundu. CFO Rainey, bu durumun tüketicilere yansıyacağını ve haziran ayında etkisinin daha da belirginleşeceğini söyledi.

Vakıf üniversitelerinde zam krizi: Kayıt ücretleri öğrencileri zorluyor!

Vakıf üniversitelerinde kayıt ücretlerine yapılan yüksek zamlar öğrencileri zor durumda bıraktı. Eğitimlerine devam etmek isteyen birçok öğrenci artan maliyetlerle karşı karşıya.